Νέα συνεργασία με τη DEMO ΑΒΕΕ

New collaboration The Science Support with DEMO S.A.

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε πως ολοκληρώσαμε με επιτυχία την εγκατάσταση τριών υπερσύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων συστημάτων χρωματογραφίας πρωτεϊνών του κατασκευαστικού οίκου Cytiva, στα εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της DEMO ΑΒΕΕ, της σπουδαιότερης ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας, στις εγκαταστάσεις της στο Κρυονέρι Αττικής.

Το έργο αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με την DEMO ΑΒΕΕ με στόχο την παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων (MABs) και νέων #βιοομοειδών φαρμακευτικών προϊόντων (biosimilars) στη χώρα μας και εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο της DEMO ABEE, το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει στην καθιέρωση της φαρμακευτικής εταιρείας ως έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς ενέσιμων φαρμακομορφών στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, εγκαταστήσαμε δύο συστήματα χρωματογραφίας πρωτεϊνών ÄKTA avant 25 και ένα ÄKTA avant 150, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την άριστα καταρτισμένη επιστημονική ομάδα της DEMO ΑΒΕΕ σε διεργασίες downstream processing (DSP) βιολογικών μορίων με φαρμακευτική δράση.

Παράλληλα με την εγκατάσταση, οι συνεργάτες μας από τον κατασκευαστικό οίκο Cytiva, παρείχαν ολοκληρωμένη και ενδελεχή εκπαίδευση των χρηστών σε τεχνικές πλήρωσης και ελέγχου χρωματογραφικών στηλών, columnpacking training και downstream επεξεργασίας μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τις ομάδες επιστημόνων όσο και το τμήμα ανάπτυξης και υποστήριξης νέων εργαστηρίων της DEMO ABEE για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, και την άψογη συνεργασία τους.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συνεργάτες μας Richard Feike, Max Mayr και Stephan Pӧtsch για τη βοήθεια και την καθοδήγησή τους καθόλη τη διάρκεια του έργου και τα εξαιρετικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που προσέφεραν.

Σχετικά με τη DEMO ABEE
Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Κρυονέρι Αττικής είναι το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως στην παραγωγή ενεσίμων, με σύγχρονες εγκαταστάσεις 66.000 τ.μ. που περιλαμβάνουν υπερσύγχρονο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου. Η DEMO είναι πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις (σε αριθμό τεμαχίων) στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών, ενώ διαθέτει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης για τα ελεγχόμενης αποδέσμευσης ενέσιμα. Η εταιρεία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μάθετε περισσότερα στο www.demo.gr.